
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
500 g g | körsbärstomater körsbärtstomat | ||
2 | schalottenlökar schalottenlök | ||
3 klyftor klyfta | vitlök vitlök | ||
2 msk msk | olivolja olivolja | ||
3 burkar burk | krossade tomater
krossad tomat (à 400 g) | ||
1 tärningar tärning | grönsaksbuljong grönsaksbuljong | ||
1 msk msk | socker socker | ||
2 tsk tsk | salt salt | ||
2 | aubergine aubergine | ||
5 dl dl | havregurt
havregurt (turkisk) | ||
1 msk msk | citronskal
citronskal (finrivet) | ||
lasagneplattor lasagneplattor |
Topping:
65 g g | Spenat
Spenat (färsk) | ||
pumpafrön
pumpafrö (rostade) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listVegansk tomatlasagne
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°C. Skölj tomaterna och lägg på en plåt. Rosta i mitten av ugnen ca 20 min. Sänk ugnen till 200°C.
2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i olivolja ett par minuter. Tillsätt krossade tomater, buljong, socker och salt. Låt puttra 10-15 min.
3. Skölj och skär auberginen i tunna skivor. Blanda havregurt med citronskal.
4. Börja montera lasagnen i en ugnsfast form, ca 30x40 cm. Bred ut ett tunt lager tomatsås i botten. Sedan lägger du lasagneplattor, tomatsås, aubergine, tomater och havregurt i lager. Avsluta med ett lager tomatsås.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Toppa med spenat och ev pumpakärnor.