Vegansk tomatlasagne
Ingredienser
6
personer
-
- 500 g körsbärstomater
- 2 schalottenlökar
- 3 klyftor vitlök
- 2 msk olivolja
- 3 burkar krossade tomater à 400 g
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 1 msk socker
- 2 tsk salt
- 2 aubergine
- 5 dl havregurt turkisk
- 1 msk citronskal finrivet
- lasagneplattor
-
Topping:
- 65 g spenat färsk
- pumpafrön rostade
Förberedelse
1. Sätt ugnen på 225°C. Skölj tomaterna och lägg på en plåt. Rosta i mitten av ugnen ca 20 min. Sänk ugnen till 200°C.
2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i olivolja ett par minuter. Tillsätt krossade tomater, buljong, socker och salt. Låt puttra 10-15 min.
3. Skölj och skär auberginen i tunna skivor. Blanda havregurt med citronskal.
4. Börja montera lasagnen i en ugnsfast form, ca 30x40 cm. Bred ut ett tunt lager tomatsås i botten. Sedan lägger du lasagneplattor, tomatsås, aubergine, tomater och havregurt i lager. Avsluta med ett lager tomatsås.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Toppa med spenat och ev pumpakärnor.