Vegansk tomatlasagne

Vegansk tomatlasagne image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 1 h

Ingredienser

6 personer
    • 500   g körsbärstomater
    • 2   schalottenlökar
    • 3   klyftor vitlök
    • 2   msk olivolja
    • 3   burkar krossade tomater à 400 g
    • 1   tärning grönsaksbuljong
    • 1   msk socker
    • 2   tsk salt
    • 2   aubergine
    • 5   dl havregurt turkisk
    • 1   msk citronskal finrivet
    •   lasagneplattor
  • Topping:

    • 65   g spenat färsk
    •   pumpafrön rostade

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 225°C. Skölj tomaterna och lägg på en plåt. Rosta i mitten av ugnen ca 20 min. Sänk ugnen till 200°C.

    2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i olivolja ett par minuter. Tillsätt krossade tomater, buljong, socker och salt. Låt puttra 10-15 min.

    3. Skölj och skär auberginen i tunna skivor. Blanda havregurt med citronskal.

    4. Börja montera lasagnen i en ugnsfast form, ca 30x40 cm. Bred ut ett tunt lager tomatsås i botten. Sedan lägger du lasagneplattor, tomatsås, aubergine, tomater och havregurt i lager. Avsluta med ett lager tomatsås.

    5. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Toppa med spenat och ev pumpakärnor.