
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
900 g g | potatisar
potatis (mjölig sort) | |
50 g g | margarin
margarin (mjölkfritt) | |
0,5 dl dl | havremjölk
havremjölk (alternativt soja- eller risdryck) | |
salt salt |
"Fiskpinnar":
250 g g | tofu
tofu (naturell sort) | |
1,5 dl dl | vetemjöl vetemjöl | |
1 tsk tsk | socker socker | |
1 msk msk | rapsolja rapsolja | |
1,5 dl dl | vatten vatten | |
1 tsk tsk | havssalt havssalt | |
2 dl dl | ströbröd
ströbröd (eller panko) |
Citronsås:
2 dl dl | havre fraiche havre fraiche | |
1 tsk tsk | citronskal
citronskal (finrivet) | |
0,5 msk msk | citronsaft
citronsaft (färskpressad) | |
1 msk msk | dill
dill (färsk finhackad) | |
1 krm krm | salt salt |
Till servering:
gurkor gurka | ||
citroner
citron (klyftor) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVeganska fiskpinnar
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Förbered citronsåsen: Rör ihop alla ingredienser och ställ i kylen till servering.
2. Skala och skär potatisen i större bitar. Koka mjuk i lättsaltat vatten.
3. Under tiden potatisen kokar förbereder du ”fiskpinnarna”. Torka av tofun med hushållspapper för att ta bort överflödig vätska. Skär tofun i 12 bitar.
4. Vispa ihop mjöl, socker, rapsolja, vatten och flingsalt. Häll ströbrödet i en skål. Doppa tofun i mjölsmeten och vänd sedan i ströbröd. Stek i rikligt med rapsolja tills de fått en gyllene, fin färg på båda sidorna.
5. Mosa potatisen och blanda med margarin, havre, soja - eller risdryck och en nypa salt. Vispa till ett slätt mos.
6. Servera ”fiskpinnarna” med potatismos, citronsås, gurka och citronklyftor.