
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
900 g g | potatisar
potatis (mjölig sort) | ||
50 g g | margarin
margarin (mjölkfritt) | ||
0,5 dl dl | havremjölk
havremjölk (alternativt soja- eller risdryck) | ||
salt salt |
"Fiskpinnar":
250 g g | tofu
tofu (naturell sort) | ||
1,5 dl dl | vetemjöl vetemjöl | ||
1 tsk tsk | socker socker | ||
1 msk msk | rapsolja rapsolja | ||
1,5 dl dl | vatten vatten | ||
1 tsk tsk | havssalt havssalt | ||
2 dl dl | ströbröd
ströbröd (eller panko) |
Citronsås:
2 dl dl | havre fraiche havre fraiche | ||
1 tsk tsk | citronskal
citronskal (finrivet) | ||
0,5 msk msk | citronsaft
citronsaft (färskpressad) | ||
1 msk msk | dill
dill (färsk finhackad) | ||
1 krm krm | salt salt |
Till servering:
gurkor gurka | |||
citroner
citron (klyftor) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listVeganska fiskpinnar
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Förbered citronsåsen: Rör ihop alla ingredienser och ställ i kylen till servering.
2. Skala och skär potatisen i större bitar. Koka mjuk i lättsaltat vatten.
3. Under tiden potatisen kokar förbereder du ”fiskpinnarna”. Torka av tofun med hushållspapper för att ta bort överflödig vätska. Skär tofun i 12 bitar.
4. Vispa ihop mjöl, socker, rapsolja, vatten och flingsalt. Häll ströbrödet i en skål. Doppa tofun i mjölsmeten och vänd sedan i ströbröd. Stek i rikligt med rapsolja tills de fått en gyllene, fin färg på båda sidorna.
5. Mosa potatisen och blanda med margarin, havre, soja - eller risdryck och en nypa salt. Vispa till ett slätt mos.
6. Servera ”fiskpinnarna” med potatismos, citronsås, gurka och citronklyftor.