Veganska fiskpinnar
Ingredienser
4
personer
-
- 900 g potatisar mjölig sort
- 50 g margarin mjölkfritt
- 0,5 dl havremjölk alternativt soja- eller risdryck
- salt
-
"Fiskpinnar":
- 250 g tofu naturell sort
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 tsk socker
- 1 msk rapsolja
- 1,5 dl vatten
- 1 tsk havssalt
- 2 dl ströbröd eller panko
-
Citronsås:
- 2 dl havre fraiche
- 1 tsk citronskal finrivet
- 0,5 msk citronsaft färskpressad
- 1 msk dill färsk finhackad
- 1 krm salt
-
Till servering:
- gurkor
- citroner klyftor
Förberedelse
1. Förbered citronsåsen: Rör ihop alla ingredienser och ställ i kylen till servering.
2. Skala och skär potatisen i större bitar. Koka mjuk i lättsaltat vatten.
3. Under tiden potatisen kokar förbereder du ”fiskpinnarna”. Torka av tofun med hushållspapper för att ta bort överflödig vätska. Skär tofun i 12 bitar.
4. Vispa ihop mjöl, socker, rapsolja, vatten och flingsalt. Häll ströbrödet i en skål. Doppa tofun i mjölsmeten och vänd sedan i ströbröd. Stek i rikligt med rapsolja tills de fått en gyllene, fin färg på båda sidorna.
5. Mosa potatisen och blanda med margarin, havre, soja - eller risdryck och en nypa salt. Vispa till ett slätt mos.
6. Servera ”fiskpinnarna” med potatismos, citronsås, gurka och citronklyftor.