Veganska fiskpinnar

Veganska fiskpinnar image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 40 min

Ingredienser

4 personer
    • 900   g potatisar mjölig sort
    • 50   g margarin mjölkfritt
    • 0,5   dl havremjölk alternativt soja- eller risdryck
    •   salt
  • "Fiskpinnar":

    • 250   g tofu naturell sort
    • 1,5   dl vetemjöl
    • 1   tsk socker
    • 1   msk rapsolja
    • 1,5   dl vatten
    • 1   tsk havssalt
    • 2   dl ströbröd eller panko
  • Citronsås:

    • 2   dl havre fraiche
    • 1   tsk citronskal finrivet
    • 0,5   msk citronsaft färskpressad
    • 1   msk dill färsk finhackad
    • 1   krm salt
  • Till servering:

    •   gurkor
    •   citroner klyftor

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Förbered citronsåsen: Rör ihop alla ingredienser och ställ i kylen till servering.

    2. Skala och skär potatisen i större bitar. Koka mjuk i lättsaltat vatten.

    3. Under tiden potatisen kokar förbereder du ”fiskpinnarna”. Torka av tofun med hushållspapper för att ta bort överflödig vätska. Skär tofun i 12 bitar.

    4. Vispa ihop mjöl, socker, rapsolja, vatten och flingsalt. Häll ströbrödet i en skål. Doppa tofun i mjölsmeten och vänd sedan i ströbröd. Stek i rikligt med rapsolja tills de fått en gyllene, fin färg på båda sidorna.

    5. Mosa potatisen och blanda med margarin, havre, soja - eller risdryck och en nypa salt. Vispa till ett slätt mos.

    6. Servera ”fiskpinnarna” med potatismos, citronsås, gurka och citronklyftor.