Vegetarisk gubbig röra

Vegetarisk gubbig röra image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 25 min

Ingredienser

4 personer
    • 4   st ägg
    • 1   st gul lök
    • 50   g smör
    • 1   msk ljus misopasta
    • 3   st potatisar
    • 150   g västerbottensost
    • 0,5   dl rostade solrosfrön
    • 1   dl dill
    • 1   dl gräslök
    • 0,5   dl majonnäs
    • 0,5   dl crème fraiche
    • 1   tsk vitvinsvinäger
    • 2   tsk dijonsenap
    •   salt
    •   svartpeppar

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Koka äggen i ca 6-7 minuter, kyl ner äggen snabbt i kallt vatten.

  2. Koka potatisen. Hacka löken och bryn sedan den i smör och misopasta, ställ åt sidan och kyl ner.

  3. Tärna ägg och potatis i önskad storlek. Finhacka dill och gräslök.

  4. Lägg ägg, potatis, lök, ost, frön, dill och gräslök i en bunke.

  5. Vänd i majonnäs, crème fraiche, vinäger och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar.