Vegetarisk gubbig röra
Ingredienser
4
personer
-
- 4 st ägg
- 1 st gul lök
- 50 g smör
- 1 msk ljus misopasta
- 3 st potatisar
- 150 g västerbottensost
- 0,5 dl rostade solrosfrön
- 1 dl dill
- 1 dl gräslök
- 0,5 dl majonnäs
- 0,5 dl crème fraiche
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 2 tsk dijonsenap
- salt
- svartpeppar
Förberedelse
Koka äggen i ca 6-7 minuter, kyl ner äggen snabbt i kallt vatten.
Koka potatisen. Hacka löken och bryn sedan den i smör och misopasta, ställ åt sidan och kyl ner.
Tärna ägg och potatis i önskad storlek. Finhacka dill och gräslök.
Lägg ägg, potatis, lök, ost, frön, dill och gräslök i en bunke.
Vänd i majonnäs, crème fraiche, vinäger och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar.