Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
”Julskinka” på miso/sojakokt rotselleri, griljerad på klassiskt vis

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

700 - 800 g g rotselleri rotselleri
1 dl dl misopasta misopasta
2 dl dl japansk soja japansk soja
1 msk msk salt salt
1 - 2 msk msk potatismjöl potatismjöl
1 dl dl senap senap
1 msk msk honung honung
2 st st äggulor äggula
1 - 2 dl dl ströbröd ströbröd

Vegetarisk "julskinka" på miso/sojakokt rotselleri, griljerad på klassiskt vis

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

9:30 h
(3)

Gör så här:

1. Skrubba sellerin under kallt vatten med rotfruktsborste så eventuell sand försvinner.

2. Lägg selleri i kastrull med miso, soja och salt, fyll på med vatten så det täcker sellerin.

3. Lägg på lock och koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda i 1 timme.

4. Ta av från värmen och låt sellerin ligga kvar i spad och svalna, ställ sedan i kyl över natten.

5. Lyft ur sellerin ur spadet och låt rinna av, torka eventuellt med servett.

6. Pudra potatismjöl på sellerin och lägg i ugnsfast form.

7. Vispa ihop senap, honung och äggula, pensla på sellerin och avsluta med ströbröd.

8. Sätt in i ugn på 225°C i 10-15 minuter, så ströbröd och griljering får fin färg.

9. Ta ut sellerin och låt svalna, skiva sedan tunt till servering.