
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
700 - 800 g g | rotselleri rotselleri | |
1 dl dl | misopasta misopasta | |
2 dl dl | japansk soja japansk soja | |
1 msk msk | salt salt | |
1 - 2 msk msk | potatismjöl potatismjöl | |
1 dl dl | senap senap | |
1 msk msk | honung honung | |
2 st st | äggulor äggula | |
1 - 2 dl dl | ströbröd ströbröd |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVegetarisk "julskinka" på miso/sojakokt rotselleri, griljerad på klassiskt vis
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Skrubba sellerin under kallt vatten med rotfruktsborste så eventuell sand försvinner.
2. Lägg selleri i kastrull med miso, soja och salt, fyll på med vatten så det täcker sellerin.
3. Lägg på lock och koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda i 1 timme.
4. Ta av från värmen och låt sellerin ligga kvar i spad och svalna, ställ sedan i kyl över natten.
5. Lyft ur sellerin ur spadet och låt rinna av, torka eventuellt med servett.
6. Pudra potatismjöl på sellerin och lägg i ugnsfast form.
7. Vispa ihop senap, honung och äggula, pensla på sellerin och avsluta med ströbröd.
8. Sätt in i ugn på 225°C i 10-15 minuter, så ströbröd och griljering får fin färg.
9. Ta ut sellerin och låt svalna, skiva sedan tunt till servering.