Vegetarisk lasagne med zucchini och färskost
Ingredienser
4
personer
-
- 1 paket lasagneplattor
- 2 st zucchini
- 2 paket krossade tomater med basilika
- 400 g färskost
- 1 dl riven ost
- 1 dl rostade pumpakärnor
- 2 msk olivolja
- 2 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
Förberedelse
Sätt ugnen på 200°C. Förbered en plåt med ugnssäkra matlådor - en matlåda per portion.
Skölj zucchinin och hyvla i tunna, långa skivor med en potatisskalare eller en mandolin.
Blanda krossade tomater med olivolja, salt och svartpeppar.
Lägg ett lager tomatsås i botten på varje matlåda. Lägg sedan ner en lasagneplatta, ett lager tomatsås, zucchini och färskost i totalt tre lager.
Avsluta med en lasagneplatta, ett sista lager tomatsås och riven ost.
Grädda i ugnen i cirka 30 min.
Ringla över lite olivolja och toppa med pumpakärnor vid servering.