Vegetarisk lasagne med zucchini och färskost

Vegetarisk lasagne med zucchini och färskost image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 50 min

Ingredienser

4 personer
    • 1   paket lasagneplattor
    • 2   st zucchini
    • 2   paket krossade tomater med basilika
    • 400   g färskost
    • 1   dl riven ost
    • 1   dl rostade pumpakärnor
    • 2   msk olivolja
    • 2   tsk salt
    • 2   krm svartpeppar

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200°C. Förbered en plåt med ugnssäkra matlådor - en matlåda per portion.

  2. Skölj zucchinin och hyvla i tunna, långa skivor med en potatisskalare eller en mandolin.

  3. Blanda krossade tomater med olivolja, salt och svartpeppar.

  4. Lägg ett lager tomatsås i botten på varje matlåda. Lägg sedan ner en lasagneplatta, ett lager tomatsås, zucchini och färskost i totalt tre lager.

  5. Avsluta med en lasagneplatta, ett sista lager tomatsås och riven ost.

  6. Grädda i ugnen i cirka 30 min.

  7. Ringla över lite olivolja och toppa med pumpakärnor vid servering.