
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
1 st st | gula lökar gul lök | |
2 klyftor klyfta | vitlök vitlök | |
500 g g | potatisar potatis | |
3 msk msk | olivolja olivolja | |
2 burkar burk | krossade tomater
krossad tomat (à 400 g) | |
1 tsk tsk | basilika basilika | |
1 burkar burk | svarta oliver
svarta oliver ((à 290 g, urkärnade svarta eller gröna oliver) ) | |
0,5 dl dl | vatten vatten | |
1 tsk tsk | salt salt | |
2 krm krm | svartpeppar svartpeppar | |
2 st st | aubergine aubergine | |
200 g g | fetaost fetaost | |
grönsallad
grönsallad (till servering) | ||
basilika
basilika (till servering) |
Fetaostkräm:
200 g g | fetaost fetaost | |
3 dl dl | grekisk yoghurt grekisk yoghurt | |
2 msk msk | honung honung | |
2 msk msk | citronsaft citronsaft | |
2 krm krm | salt salt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVegetarisk moussaka med fetaostkräm
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär potatis i ½-cm stora skivor. Stek gyllene i olivolja i en stekpanna.
2. Tillsätt krossade tomater, basilika, oliver, vatten, salt och peppar. Låt sjuda ca 10 min.
3. Sätt ugnen på 225°C.
4. Skiva aubergine tunt med en kniv eller mandolin.
5. Smörj en form, ca 45x30 cm, med lite olja. Bygg moussakan i lager med tomatsås och aubergine. Avsluta med att smula över fetaost. Grädda i ugnen ca 25 min.
6. Gör fetaostkrämen. Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare eller mixer. Ställ svalt till servering.
7. Servera moussakan med fetaostkrämen, en grönsallad och färsk basilika.