Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Vegetarisk moussaka med fetaostkräm

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

1 st st gula lökar gul lök
2 st st vitlök vitlök
500 g g potatisar potatis
3 msk msk olivolja olivolja
2 burkar burk krossade tomater krossad tomat
(à 400 g)
1 tsk tsk basilika basilika
1 burkar burk svarta oliver svarta oliver
((à 290 g, urkärnade svarta eller gröna oliver) )
0,5 dl dl vatten vatten
1 tsk tsk salt salt
2 krm krm svartpeppar svartpeppar
2 st st aubergine aubergine
200 g g fetaost fetaost
grönsallad grönsallad
(till servering)
basilika basilika
(till servering)

Fetaostkräm:

200 g g fetaost fetaost
3 dl dl grekisk yoghurt grekisk yoghurt
2 msk msk honung honung
2 msk msk citronsaft citronsaft
2 krm krm salt salt

Vegetarisk moussaka med fetaostkräm

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

60 min
(10)

Gör så här:

1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär potatis i ½-cm stora skivor. Stek gyllene i olivolja i en stekpanna.

2. Tillsätt krossade tomater, basilika, oliver, vatten, salt och peppar. Låt sjuda ca 10 min.

3. Sätt ugnen på 225°C.

4. Skiva aubergine tunt med en kniv eller mandolin.

5. Smörj en form, ca 45x30 cm, med lite olja. Bygg moussakan i lager med tomatsås och aubergine. Avsluta med att smula över fetaost. Grädda i ugnen ca 25 min.

6. Gör fetaostkrämen. Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare eller mixer. Ställ svalt till servering.

7. Servera moussakan med fetaostkrämen, en grönsallad och färsk basilika.