Högsta kvalitet till bästa pris
Vegetarisk plåtmat med ärtpesto

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

4 st st potatisar potatis
(små)
1 huvud huvud rödkål rödkål
2 st st morötter morot
1 st st kålrot kålrot
0,5 st st purjolökar purjolök
1 st st sötpotatisar sötpotatis
1 burkar burk kikärtor kikärtor
1 st st citroner citron
1 askar ask körsbärstomater körsbärtstomat
0,5 dl dl olja olja
salt salt
svartpeppar svartpeppar
100 g g fetaost fetaost
1 dl dl gröna oliver gröna oliver

Ärtpesto

150 g g gröna ärtor gröna ärtor
0,5 olja olja
2 msk msk citronsaft citronsaft
1 krm krm salt salt
1 krm krm svartpeppar svartpeppar

Vegetarisk plåtmat med ärtpesto

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

60 min
(34)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skär potatisen i tunna skivor nästan hela vägen igenom, som hasselback. Dela rödkålshuvudet i fyra delar. Skala och dela morötterna, kålroten, purjolöken och sötpotatisen och lägg ut på en plåt. Skölj kikärtorna och strö ut på plåten. Dela citronen och lägg den tillsammans med tomaterna på plåten. Ringla över olja, salta och peppra.

3. Sätt in i mitten av ugnen och låt tillagas tills grönsakerna fått fin färg och blivit mjuka, det tar cirka 30-40 minuter.

4. Ta ut plåten och strö över fetaost och oliver. Klicka ut ärtpesto och servera.

Ärtpesto

1. Lägg alla ingredienser i en mixer och kör tills det gått ihop till en krämig dressing.