
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
4 st st | potatisar
potatis (små) | |
1 huvud huvud | rödkål rödkål | |
2 st st | morötter morot | |
1 st st | kålrot kålrot | |
0,5 st st | purjolökar purjolök | |
1 st st | sötpotatisar sötpotatis | |
1 burkar burk | kikärtor kikärtor | |
1 st st | citroner citron | |
1 askar ask | körsbärstomater körsbärtstomat | |
0,5 dl dl | olja olja | |
salt salt | ||
svartpeppar svartpeppar | ||
100 g g | fetaost fetaost | |
1 dl dl | gröna oliver gröna oliver |
Ärtpesto
150 g g | gröna ärtor gröna ärtor | |
0,5 | olja olja | |
2 msk msk | citronsaft citronsaft | |
1 krm krm | salt salt | |
1 krm krm | svartpeppar svartpeppar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVegetarisk plåtmat med ärtpesto
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär potatisen i tunna skivor nästan hela vägen igenom, som hasselback. Dela rödkålshuvudet i fyra delar. Skala och dela morötterna, kålroten, purjolöken och sötpotatisen och lägg ut på en plåt. Skölj kikärtorna och strö ut på plåten. Dela citronen och lägg den tillsammans med tomaterna på plåten. Ringla över olja, salta och peppra.
3. Sätt in i mitten av ugnen och låt tillagas tills grönsakerna fått fin färg och blivit mjuka, det tar cirka 30-40 minuter.
4. Ta ut plåten och strö över fetaost och oliver. Klicka ut ärtpesto och servera.
Ärtpesto
1. Lägg alla ingredienser i en mixer och kör tills det gått ihop till en krämig dressing.