Vegetariska köttbullar med julsmaker
Ingredienser
4
personer
-
- 1 st gul lök
- 0,5 msk senap
- 1 msk soja
- 5 kryddpeppar
- 1 krm kryddnejlika
- 1 tsk salt
- 2 st ägg
- 1 msk ströbröd
- olja eller smör
- 600 g vegetarisk färs formbar
- 5 enbär
- 1 grönsaksbuljong
Förberedelse
1. Skala och finhacka löken. Stek i 1 msk olja eller margarin tills den mjuknat.
2. Blanda alla ingredienser i en skål. Forma små bollar av färssmeten.
3. Stek bollarna i 2 msk olja eller smör cirka 8-10 minuter eller tills de blir jämnt gyllenbruna.
4. Servera genast eller låt kallna och ställ svalt.
Tips! För helt veganska bullar byts äggen ut mot 3 msk kikärtsspad. Stek i margarin eller olja.