Färska vårrullar kan du fylla med säsongens grönsaker, här har vi lagt till grillad tofu och hackade jordnötter. Servera med salladsblad och dippsåser. Perfekt plockmat.
Vietnamesiska vårrullar med grillad tofu och dipp
Ingredienser
4
personer
-
Sojadipp
- 0,5 st chili
- 1 msk ingefära
- 1 limejuice
- 1 msk olja
- 3 msk soja
-
Sriraschamajonnäs
- 1 dl majonnäs
- 2 tsk srirachasås
-
Vårrulle
- 250 g tofu
- 1 msk olja
- 2 st morötter i stavar
- 1 gurka i stavar
- 1 avokado
- 1 mango
- 1 knippe koriander
- 1 dl jordnötter hackade
- 12 ark rispapper
Förberedelse
1. Blanda samman de två dipperna och lägg i skålar.
2. Skiva tofun och stek eller grilla, låt svalna och strimla.
3. Strimla alla grönsaker så att de passar till vårrullearket.
4. Doppa rispappret i hett vatten och lägg på en fuktig handduk. Lägg först några blad koriander, ett salladsblad, strimlade tofu och grönsaker. Strö hackade jordnötter över. Rulla samman och servera med salladsblad, koriander och dippsåser.