Vildsvinsgryta med tranbärssmak

Vildsvinsgryta med tranbärssmak

SvårighetMedium
Förberedelse15 min
Tillagning1 h 30 min

Tillagning

    Gör så här:

    1. Bryn köttet i smör, krydda med salt och peppar och lägg i en stekgryta, salta och krydda.

    2. Stek löken i smör och lägg i grytan. Tillsätt tranbärsjuice, köttbuljongtärning och soja låt koka ca 1 timme eller tills köttet är mört.

    3. Tillsätt rotfrukterna och tranbär de sista 30 minuterna. Red av såsen med Maizena och smaka av med salt och peppar.

    4. Stek svampen i smör och tillsätt strax innan servering. Servera med extra gott potatismos.

    Extra gott potatismos:

    1. Koka potatisen.

    2. Smörstek schalottenlöken

    3. Mosa potatisen grovt med en gaffel och blanda med stekt lök, dijonsenap, smör och timjan. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept