Vildsvinsgryta med tranbärssmak

Vildsvinsgryta med tranbärssmak image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 15 min
Tillagning 1:30 h

Ingredienser

4 personer
  • Potatismos

    • 500   g potatisar
    • 3   st schalottenlökar hackade
    • 1   msk dijonsenap
    • 0,5   knippen timjan hackad
    •   salt
    •   svartpeppar
    • 500   g vildsvin
    • 1   msk smör
    • 5   dl tranbärsjuice
    • 1   st köttfond
    • 2   msk soja
    • 200   g champinjoner champinjoner, kantareller eller trattkantareller
    • 4   dl rotfrukter
    • 0,5   msk maizena
    • 1   dl torkade tranbär

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Bryn köttet i smör, krydda med salt och peppar och lägg i en stekgryta, salta och krydda.

    2. Stek löken i smör och lägg i grytan. Tillsätt tranbärsjuice, köttbuljongtärning och soja låt koka ca 1 timme eller tills köttet är mört.

    3. Tillsätt rotfrukterna och tranbär de sista 30 minuterna. Red av såsen med Maizena och smaka av med salt och peppar.

    4. Stek svampen i smör och tillsätt strax innan servering. Servera med extra gott potatismos.

    Extra gott potatismos:

    1. Koka potatisen.

    2. Smörstek schalottenlöken

    3. Mosa potatisen grovt med en gaffel och blanda med stekt lök, dijonsenap, smör och timjan. Smaka av med salt och peppar.