Vildsvinsgryta med tranbärssmak
Ingredienser
4
personer
-
Potatismos
- 500 g potatisar
- 3 st schalottenlökar hackade
- 1 msk dijonsenap
- 0,5 knippen timjan hackad
- salt
- svartpeppar
-
- 500 g vildsvin
- 1 msk smör
- 5 dl tranbärsjuice
- 1 st köttfond
- 2 msk soja
- 200 g champinjoner champinjoner, kantareller eller trattkantareller
- 4 dl rotfrukter
- 0,5 msk maizena
- 1 dl torkade tranbär
Förberedelse
1. Bryn köttet i smör, krydda med salt och peppar och lägg i en stekgryta, salta och krydda.
2. Stek löken i smör och lägg i grytan. Tillsätt tranbärsjuice, köttbuljongtärning och soja låt koka ca 1 timme eller tills köttet är mört.
3. Tillsätt rotfrukterna och tranbär de sista 30 minuterna. Red av såsen med Maizena och smaka av med salt och peppar.
4. Stek svampen i smör och tillsätt strax innan servering. Servera med extra gott potatismos.
1. Koka potatisen.
2. Smörstek schalottenlöken
3. Mosa potatisen grovt med en gaffel och blanda med stekt lök, dijonsenap, smör och timjan. Smaka av med salt och peppar.