Vintrig pasta med tryffel och svamp
Ingredienser
4
personer
-
- 15 st champinjoner
- 25 g smör
- 1 dl olivolja
- 1 st citron
- salt
- svartpeppar
- 1 knippe färsk timjan
- 1 knippe persilja
- 4 st vitlök
- 2 paket tortelloni
Förberedelse
1. Sätt på ugnen på 175°C
2. Stek svampen i hälften av smöret så den får fin yta i het panna, krydda med salt och peppar.
3. Lägg i en liten ugnsform med smör, olivolja, 3 skivor citron, hälften av timjan och vitlöksskivorna (skivade). Sätt in formen i ugnen i 10 minuter.
4. Koka upp saltat vatten och koka pastan enligt instruktion.
5. Häll av pastan och vänd ihop med svamp, hackad persilja och timjanhack, pressad citron och lite olja från svampformen, smaka av med nymalen svartpeppar och salt.