Vintrig pasta med tryffel och svamp

Vintrig pasta med tryffel och svamp image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 30 min

Ingredienser

4 personer
    • 15   st champinjoner
    • 25   g smör
    • 1   dl olivolja
    • 1   st citron
    •   salt
    •   svartpeppar
    • 1   knippe färsk timjan
    • 1   knippe persilja
    • 4   st vitlök
    • 2   paket tortelloni

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Sätt på ugnen på 175°C

    2. Stek svampen i hälften av smöret så den får fin yta i het panna, krydda med salt och peppar.

    3. Lägg i en liten ugnsform med smör, olivolja, 3 skivor citron, hälften av timjan och vitlöksskivorna (skivade). Sätt in formen i ugnen i 10 minuter.

    4. Koka upp saltat vatten och koka pastan enligt instruktion.

    5. Häll av pastan och vänd ihop med svamp, hackad persilja och timjanhack, pressad citron och lite olja från svampformen, smaka av med nymalen svartpeppar och salt.