Vit chokladmousse

Vit chokladmousse image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 1:15 h

Ingredienser

4 personer
  • Sås

    • 4   dl frysta hallon
    • 4,5   florsocker
    •   cognac
  • Vit chokladmousse

    • 1,5   dl kvarg naturell
    • 250   g vit choklad
    • 2,5   dl grädde
    • 2   st ägg
  • Botten

    • 60   g smör
    • 200   g neokaka

Förberedelse

    Botten

    1. Smält smöret och krossa/hacka kakorna.

    2. Rör ihop till en grynig smet och lägg i botten av serveringsglasen.

    Vit chokladmousse

    1. Vispa äggen, smält den vita chokladen och blanda med äggen under omrörning.

    2. Vispa grädden, häll i den med resen av ingredienserna.

    3.Ttillsätt kvargen och rör om.

    4. Spritsa ner blandningen i glasen och låt stelna i kylskåp i någon timme.

    Sås

    1. Mixa bär och florsocker och eventuellt en skvätt cognac eller passande likör.