Vit chokladmousse
Ingredienser
4
personer
-
Sås
- 4 dl frysta hallon
- 4,5 florsocker
- cognac
-
Vit chokladmousse
- 1,5 dl kvarg naturell
- 250 g vit choklad
- 2,5 dl grädde
- 2 st ägg
-
Botten
- 60 g smör
- 200 g neokaka
Förberedelse
1. Smält smöret och krossa/hacka kakorna.
2. Rör ihop till en grynig smet och lägg i botten av serveringsglasen.
1. Vispa äggen, smält den vita chokladen och blanda med äggen under omrörning.
2. Vispa grädden, häll i den med resen av ingredienserna.
3.Ttillsätt kvargen och rör om.
4. Spritsa ner blandningen i glasen och låt stelna i kylskåp i någon timme.
1. Mixa bär och florsocker och eventuellt en skvätt cognac eller passande likör.