
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Kött
1 kg kg | fläskkarré fläskkarré | ||
10 klyftor klyfta | vitlök vitlök |
Gräddsås
3 dl dl | buljong buljong | ||
6 dl dl | grädde grädde | ||
salt salt | |||
svartpeppar svartpeppar |
Grönsaker
palsternackor palsternacka | |||
morötter morot |
600 g g | potatisar potatis | ||
olivolja olivolja | |||
salt salt | |||
svartpeppar svartpeppar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listVitlöksspäckad fläskkarré med rostad potatis & grönsaker
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
Fläskkarré
1. Sätt ugnen på 175C.
2. Dela vitlöksklyftorna i 3-4 delar. Stick hål i karrén med kniven och peta in vitlöksskärvorna där. Salta och peppra ganska rejält. Bryn i stekpanna tills köttet har en fin gyllenbrun färg.
3. Linda in karrén i folie och lägg den på en djupare plåt eller ugnsform. Stoppa in den längst ner i ugnen. Använd termometer och ta ut när mitten når runt 70C. Spara den skyn som blir till sås. Om du ska servera karrén varm, låt den vila i foliepaketet en stund innan du skivar den.
Gräddsås
Koka samman på svag värme tills 3-4 dl återstår.
Potatis och rotfrukter
1. Skala och skär grönsakerna i skivor. Baka tills dem är mjuka.
2. Blanda allt och rosta i ugnsform i ugnen på 175C i 20-25 min (tills de är mjuka inuti).