Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Vitlöksspäckad fläskkarré med rostad potatis & grönsaker

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Potatis

600 g g potatisar potatis
olivolja olivolja
palsternackor palsternacka
morötter morot

Gräddsås

3 dl dl buljong buljong
6 dl dl grädde grädde
salt salt
svartpeppar svartpeppar

Kött

1 kg kg fläskkarré fläskkarré
10 st st vitlök vitlök

Vitlöksspäckad fläskkarré med rostad potatis & grönsaker

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

1:30 h
(8)

Gör så här:

Fläskkarré

1. Sätt ugnen på 175C.

2. Dela vitlöksklyftorna i 3-4 delar. Stick hål i karrén med kniven och peta in vitlöksskärvorna där. Salta och peppra ganska rejält. Bryn i stekpanna tills köttet har en fin gyllenbrun färg.

3. Linda in karrén i folie och lägg den på en djupare plåt eller ugnsform. Stoppa in den längst ner i ugnen. Använd termometer och ta ut när mitten når runt 70C. Spara den skyn som blir till sås. Om du ska servera karrén varm, låt den vila i foliepaketet en stund innan du skivar den.

Gräddsås

Koka samman på svag värme tills 3-4 dl återstår.

Potatis och rotfrukter

1. Skala och skär grönsakerna i skivor. Baka tills dem är mjuka.

2. Blanda allt och rosta i ugnsform i ugnen på 175C i 20-25 min (tills de är mjuka inuti).