Vitlöksspäckad fläskkarré med rostad potatis & grönsaker

Vitlöksspäckad fläskkarré med rostad potatis & grönsaker image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 1:30 h

Ingredienser

4 personer
  • Kött

    • 1   kg fläskkarré
    • 10   klyftor vitlök
  • Gräddsås

    • 3   dl buljong
    • 6   dl grädde
    •   salt
    •   svartpeppar
  • Grönsaker

    •   palsternackor
    •   morötter
    • 600   g potatisar
    •   olivolja
    •   salt
    •   svartpeppar

Förberedelse

    Fläskkarré

    1. Sätt ugnen på 175C.

    2. Dela vitlöksklyftorna i 3-4 delar. Stick hål i karrén med kniven och peta in vitlöksskärvorna där. Salta och peppra ganska rejält. Bryn i stekpanna tills köttet har en fin gyllenbrun färg.

    3. Linda in karrén i folie och lägg den på en djupare plåt eller ugnsform. Stoppa in den längst ner i ugnen. Använd termometer och ta ut när mitten når runt 70C. Spara den skyn som blir till sås. Om du ska servera karrén varm, låt den vila i foliepaketet en stund innan du skivar den.

    Gräddsås

    Koka samman på svag värme tills 3-4 dl återstår.

    Potatis och rotfrukter

    1. Skala och skär grönsakerna i skivor. Baka tills dem är mjuka.

    2. Blanda allt och rosta i ugnsform i ugnen på 175C i 20-25 min (tills de är mjuka inuti).