Vitlöksspäckad fläskkarré med rostad potatis & grönsaker
Ingredienser
4
personer
-
Kött
- 1 kg fläskkarré
- 10 klyftor vitlök
-
Gräddsås
- 3 dl buljong
- 6 dl grädde
- salt
- svartpeppar
-
Grönsaker
- palsternackor
- morötter
-
- 600 g potatisar
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Förberedelse
1. Sätt ugnen på 175C.
2. Dela vitlöksklyftorna i 3-4 delar. Stick hål i karrén med kniven och peta in vitlöksskärvorna där. Salta och peppra ganska rejält. Bryn i stekpanna tills köttet har en fin gyllenbrun färg.
3. Linda in karrén i folie och lägg den på en djupare plåt eller ugnsform. Stoppa in den längst ner i ugnen. Använd termometer och ta ut när mitten når runt 70C. Spara den skyn som blir till sås. Om du ska servera karrén varm, låt den vila i foliepaketet en stund innan du skivar den.
Koka samman på svag värme tills 3-4 dl återstår.
1. Skala och skär grönsakerna i skivor. Baka tills dem är mjuka.
2. Blanda allt och rosta i ugnsform i ugnen på 175C i 20-25 min (tills de är mjuka inuti).