Högsta kvalitet till bästa pris
Wienerschnitzel med potatissallad

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

1 kg kg potatisar potatis
salt salt
2 dl dl grönsaksbuljong grönsaksbuljong
3 msk msk olja olja
2 msk msk vit balsamvinäger vit balsamvinäger
2 tsk tsk senap senap
svartpeppar svartpeppar
1 tsk tsk socker socker
1 lökar lök
8 st st minutbiff av fläskkött minutbiff av fläskkött
(ca 500 g)
2 msk msk vetemjöl vetemjöl
1 ägg ägg
75 g g ströbröd ströbröd
50 - 75 g g smör smör
100 g g cornichons cornichons
1 msk msk örtkryddor örtkrydda
1 citroner citron

Wienerschnitzel med potatissallad

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

3:00 h
(51)

Gör så här:

1. Tvätta potatisen och koka dem ca 20 minuter i saltat vatten. Häll av vattnet och låt dem svalna innan du skalar dem och skär dem i skivor.

2. Rör ihop grönsaksbuljong, olja, vinäger, senap, salt, peppar och socker. Skala och finhacka löken och tillsätt den i blandningen. Lägg ner de fortfarande varma potatisskivorna i marinaden och låt det dra i minst 2 timmar.

3. Banka schnitzeln vid behov och krydda med salt och peppar. Vänd den först i mjöl, sedan i lätt uppvispat ägg och avsluta med ströbröd. Stek dem knapriga i smör, ca 2 minuter på varje sida.

4. Låt cornichonerna rinna av, skär dem i tärningar, tillsätt dem i salladen tillsammans med örtkryddorna och smaka av. Servera det till schnitzlarna. Skär citronen i åtta klyftor och servera det till rätten.