Wienerschnitzel med potatissallad
Ingredienser
-
- 1 kg potatis
- salt
- 2 dl grönsaksbuljong
- 3 msk olja
- 2 msk vit balsamvinäger
- 2 tsk senap
- svartpeppar
- 1 tsk socker
- 1 lök
- 8 st minutbiff av fläskkött
- 2 msk vetemjöl
- 1 ägg
- 75 g ströbröd
- 50 - 75 g smör
- 100 g cornichons
- 1 msk örtkrydda
- 1 citron
Förberedelse
Tvätta potatisen och koka dem ca 20 minuter i saltat vatten. Häll av vattnet och låt dem svalna innan du skalar dem och skär dem i skivor.
Rör ihop grönsaksbuljong, olja, vinäger, senap, salt, peppar och socker. Skala och finhacka löken och tillsätt den i blandningen. Lägg ner de fortfarande varma potatisskivorna i marinaden och låt det dra i minst 2 timmar.
Banka schnitzeln vid behov och krydda med salt och peppar. Vänd den först i mjöl, sedan i lätt uppvispat ägg och avsluta med ströbröd. Stek dem knapriga i smör, ca 2 minuter på varje sida.
Låt cornichonerna rinna av, skär dem i tärningar, tillsätt dem i salladen tillsammans med örtkryddorna och smaka av. Servera det till schnitzlarna. Skär citronen i åtta klyftor och servera det till rätten.