
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
1 kg kg | potatisar potatis | ||
salt salt | |||
2 dl dl | grönsaksbuljong grönsaksbuljong | ||
3 msk msk | olja olja | ||
2 msk msk | vit balsamvinäger vit balsamvinäger | ||
2 tsk tsk | senap senap | ||
svartpeppar svartpeppar | |||
1 tsk tsk | socker socker | ||
1 | lökar lök | ||
8 st st | minutbiff av fläskkött
minutbiff av fläskkött (ca 500 g) | ||
2 msk msk | vetemjöl vetemjöl | ||
1 | ägg ägg | ||
75 g g | ströbröd ströbröd | ||
50 - 75 g g | smör smör | ||
100 g g | cornichons cornichons | ||
1 msk msk | örtkryddor örtkrydda | ||
1 | citroner citron |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listWienerschnitzel med potatissallad
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Tvätta potatisen och koka dem ca 20 minuter i saltat vatten. Häll av vattnet och låt dem svalna innan du skalar dem och skär dem i skivor.
2. Rör ihop grönsaksbuljong, olja, vinäger, senap, salt, peppar och socker. Skala och finhacka löken och tillsätt den i blandningen. Lägg ner de fortfarande varma potatisskivorna i marinaden och låt det dra i minst 2 timmar.
3. Banka schnitzeln vid behov och krydda med salt och peppar. Vänd den först i mjöl, sedan i lätt uppvispat ägg och avsluta med ströbröd. Stek dem knapriga i smör, ca 2 minuter på varje sida.
4. Låt cornichonerna rinna av, skär dem i tärningar, tillsätt dem i salladen tillsammans med örtkryddorna och smaka av. Servera det till schnitzlarna. Skär citronen i åtta klyftor och servera det till rätten.