Wienerschnitzel med potatissallad

Wienerschnitzel med potatissallad image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 2 h
Tillagning 1 h

Ingredienser

4 personer
    • 1   kg potatis
    •   salt
    • 2   dl grönsaksbuljong
    • 3   msk olja
    • 2   msk vit balsamvinäger
    • 2   tsk senap
    •   svartpeppar
    • 1   tsk socker
    • 1   lök
    • 8   st minutbiff av fläskkött
    • 2   msk vetemjöl
    • 1   ägg
    • 75   g ströbröd
    • 50   - 75   g smör
    • 100   g cornichons
    • 1   msk örtkrydda
    • 1   citron

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Tvätta potatisen och koka dem ca 20 minuter i saltat vatten. Häll av vattnet och låt dem svalna innan du skalar dem och skär dem i skivor.

  2. Rör ihop grönsaksbuljong, olja, vinäger, senap, salt, peppar och socker. Skala och finhacka löken och tillsätt den i blandningen. Lägg ner de fortfarande varma potatisskivorna i marinaden och låt det dra i minst 2 timmar.

  3. Banka schnitzeln vid behov och krydda med salt och peppar. Vänd den först i mjöl, sedan i lätt uppvispat ägg och avsluta med ströbröd. Stek dem knapriga i smör, ca 2 minuter på varje sida.

  4. Låt cornichonerna rinna av, skär dem i tärningar, tillsätt dem i salladen tillsammans med örtkryddorna och smaka av. Servera det till schnitzlarna. Skär citronen i åtta klyftor och servera det till rätten.