
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
1 kg kg | potatisar potatis | |
salt salt | ||
2 dl dl | grönsaksbuljong grönsaksbuljong | |
3 msk msk | olja olja | |
2 msk msk | vit balsamvinäger vit balsamvinäger | |
2 tsk tsk | senap senap | |
svartpeppar svartpeppar | ||
1 tsk tsk | socker socker | |
1 | lökar lök | |
8 st st | minutbiff av fläskkött
minutbiff av fläskkött (ca 500 g) | |
2 msk msk | vetemjöl vetemjöl | |
1 | ägg ägg | |
75 g g | ströbröd ströbröd | |
50 - 75 g g | smör smör | |
100 g g | cornichons cornichons | |
1 msk msk | örtkryddor örtkrydda | |
1 | citroner citron |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listWienerschnitzel med potatissallad
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Tvätta potatisen och koka dem ca 20 minuter i saltat vatten. Häll av vattnet och låt dem svalna innan du skalar dem och skär dem i skivor.
2. Rör ihop grönsaksbuljong, olja, vinäger, senap, salt, peppar och socker. Skala och finhacka löken och tillsätt den i blandningen. Lägg ner de fortfarande varma potatisskivorna i marinaden och låt det dra i minst 2 timmar.
3. Banka schnitzeln vid behov och krydda med salt och peppar. Vänd den först i mjöl, sedan i lätt uppvispat ägg och avsluta med ströbröd. Stek dem knapriga i smör, ca 2 minuter på varje sida.
4. Låt cornichonerna rinna av, skär dem i tärningar, tillsätt dem i salladen tillsammans med örtkryddorna och smaka av. Servera det till schnitzlarna. Skär citronen i åtta klyftor och servera det till rätten.