
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
600 g g | entrecôte entrecôte | |
100 g g | vitkål vitkål | |
2 msk msk | limejuice
limejuice (färskpressad) | |
1 krm krm | salt salt | |
0,5 | purjolökar purjolök | |
1 | paprikor
paprika (röd) | |
2 msk msk | rapsolja rapsolja | |
1 msk msk | sesamolja sesamolja |
Marinad:
1,5 dl dl | japansk soja japansk soja | |
3 msk msk | farinsocker farinsocker | |
2 klyftor klyfta | vitlök
vitlök (finrivna) | |
2 msk msk | ingefära
ingefära (finriven) | |
2 msk msk | sesamolja sesamolja |
Till servering:
ris ris | ||
sesamfrön
sesamfrön (till topping) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listYakiniku med limekål
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke.
2. Skär köttet i tunna skivor och blanda väl med marinaden. Låt stå medan du förbereder resten.
3. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Strimla vitkål och blanda med limejuice och salt. Ställ åt sidan till servering.
4. Skölj och skiva purjolök och paprika tunt. Fräs i rapsolja och sesamolja cirka 2 minuter. Tillsätt köttet med marinaden och bryn på hög värme i cirka 5 minuter. Rör om hela tiden.
5. Servera köttet med ris och vitkålssallad. Strö över sesamfrön vid servering.