Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
yakiniku

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

600 g g entrecôte entrecôte
100 g g vitkål vitkål
2 msk msk limejuice limejuice
(färskpressad)
1 krm krm salt salt
0,5 purjolökar purjolök
1 paprikor paprika
(röd)
2 msk msk rapsolja rapsolja
1 msk msk sesamolja sesamolja

Marinad:

1,5 dl dl japansk soja japansk soja
3 msk msk farinsocker farinsocker
2 klyftor klyfta vitlök vitlök
(finrivna)
2 msk msk ingefära ingefära
(finriven)
2 msk msk sesamolja sesamolja

Till servering:

ris ris
sesamfrön sesamfrön
(till topping)

Yakiniku med limekål

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

30 min
(37)

Gör så här:

1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke.

2. Skär köttet i tunna skivor och blanda väl med marinaden. Låt stå medan du förbereder resten.

3. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Strimla vitkål och blanda med limejuice och salt. Ställ åt sidan till servering.

4. Skölj och skiva purjolök och paprika tunt. Fräs i rapsolja och sesamolja cirka 2 minuter. Tillsätt köttet med marinaden och bryn på hög värme i cirka 5 minuter. Rör om hela tiden.

5. Servera köttet med ris och vitkålssallad. Strö över sesamfrön vid servering.