Yakiniku med limekål
Ingredienser
4
personer
-
- 600 g entrecôte
- 100 g vitkål
- 2 msk limejuice
- 1 krm salt
- 0,5 purjolökar
- 1 röd paprika
- 2 msk rapsolja
- 1 msk sesamolja
-
Marinad:
- 1,5 dl japansk soja
- 3 msk farinsocker
- 2 klyftor vitlök
- 2 msk ingefära
- 2 msk sesamolja
-
Till servering:
- ris
- sesamfrön
Förberedelse
Finriv vitlöksklyftorna och ingefäran. Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke.
Skär köttet i tunna skivor och blanda väl med marinaden. Låt stå medan du förbereder resten.
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Strimla vitkål och blanda med limejuice och salt. Ställ åt sidan till servering.
Skölj och skiva purjolök och paprika tunt. Fräs i rapsolja och sesamolja cirka 2 minuter. Tillsätt köttet med marinaden och bryn på hög värme i cirka 5 minuter. Rör om hela tiden.
Servera köttet med ris och vitkålssallad. Strö över sesamfrön vid servering.