Yoghurtbröd med sesamfrön
Ingredienser
12
personer
-
- 3 dl grekisk yoghurt
- 2 dl mjölk
- 1 msk fiberhusk
- 1 tsk salt
- 4 dl havregryn
- 4 dl rismjöl
- 2 tsk bikarbonat
- 2 msk rapsolja
- 2 msk sesamfrön
Förberedelse
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Blanda yoghurt, mjölk, fiberhusk och salt i en bunke. Låt svälla ca 10 min.
3. Mixa havregrynen till ett fint mjöl i en blender eller matberedare.
4. Blanda havremjölet med rismjöl, bikarbonat och rapsolja. Tillsätt i yoghurtblandningen och blanda väl.
5. Lägg brödet i en avlång bakpappersklädd form och pensla med vatten. Strö över sesamfrön. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min.
6. Låt brödet kallna helt innan du skär upp det.
Tips! För ett veganskt bröd byter du bara ut yoghurt och mjölk mot havre- eller sojabaserade alternativ.