
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
3 dl dl | grekisk yoghurt grekisk yoghurt | |
2 dl dl | mjölk mjölk | |
1 msk msk | fiberhusk fiberhusk | |
1 tsk tsk | salt salt | |
4 dl dl | havregryn havregryn | |
4 dl dl | rismjöl rismjöl | |
2 tsk tsk | bikarbonat bikarbonat | |
2 msk msk | rapsolja rapsolja | |
2 msk msk | sesamfrön sesamfrön |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listYoghurtbröd med sesamfrön
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Blanda yoghurt, mjölk, fiberhusk och salt i en bunke. Låt svälla ca 10 min.
3. Mixa havregrynen till ett fint mjöl i en blender eller matberedare.
4. Blanda havremjölet med rismjöl, bikarbonat och rapsolja. Tillsätt i yoghurtblandningen och blanda väl.
5. Lägg brödet i en avlång bakpappersklädd form och pensla med vatten. Strö över sesamfrön. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min.
6. Låt brödet kallna helt innan du skär upp det.
Tips! För ett veganskt bröd byter du bara ut yoghurt och mjölk mot havre- eller sojabaserade alternativ.