
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
200 g g | fetaost fetaost | ||
3 st st | zucchini
zucchini (stora) | ||
500 g g | nötfärs nötfärs | ||
425 ml ml | krossade tomater krossad tomat | ||
olivolja olivolja | |||
salt salt | |||
svartpeppar svartpeppar | |||
200 g g | crème fraiche crème fraiche | ||
oregano oregano | |||
rosmarin rosmarin | |||
paprikapulver paprikapulver | |||
vitlökspulver vitlökspulver | |||
örtsalt örtsalt | |||
350 g g | ris ris |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listZucchini á la Forno
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 170 °C (över-/undervärme). Halvera zucchinin, skrapa ut insidan, hacka inkråmet i bitar och lägg i en skål. Tillsätt tärnade tomater och smaka av med vitlökspulver.
2. Lägg zucchinihalvorna i en smord ugnsform, ringla över olivolja och krydda med kryddsalt och vitlökspulver. Täck formen med aluminiumfolie.
3. Koka riset och häll det i skålen med grönsaksröran tillsammans med salt, peppar, oregano och rosmarin.
4. Stek köttfärs i en stor stekpanna och tillsätt innehållet från skålen. Stek sedan allt ytterligare en kort stund. Ställ stekpannan åt sidan och krydda med paprikapulver.
5. Fyll zucchinihalvorna i ugnsformen med blandningen och bred sedan över crème fraîche.
6. Avsluta med att smula fetaost över alltihop och tillaga i ugnen i 25-30 minuter. Servera med sallad och bröd.
Tips: Zucchinin kan bytas ut mot aubergine och fetaosten mot vanlig riven ost.