Högsta kvalitet till bästa pris
Zucchini- och tomatpaj med karamelliserad lök

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

3 dl dl vetemjöl vetemjöl
125 g g margarin margarin
(Kylskåpskallt mjölkfritt)
25 g g margarin margarin
(Till stekning)
2 msk msk vatten vatten
2 st st gula lökar gul lök
2 msk msk rörsocker rörsocker
2 st st zucchini zucchini
125 g g körsbärstomater körsbärtstomat
5 dl dl havregrädde havregrädde
1 dl dl soltorkade tomater soltorkad tomat
(I olja)
1 tsk tsk chiliflakes chiliflakes
1 tsk tsk salt salt
2 krm krm svartpeppar svartpeppar

Topping

basilika basilika

Zucchini- och tomatpaj med karamelliserad lök

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

60 min
(15)

Gör så här:

1. Blanda mjöl, margarin och vatten till en smidig deg. Ställ svalt ca 30 min.

2. Sätt ugnen på 225°C. Tryck ut pajdegen i en ugnsform, ca 45x30 cm, och nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 min.

3. Skiva löken tunt med kniv eller mandolin. Karamellisera i en stekpanna med smör och socker ca 15 min.

4. Skölj och skiva zucchinin tunt. Skölj och halvera tomaterna. Lägg omlott i pajskalet. Tillsätt den karamelliserade löken.

5. Blanda havregrädde, soltorkade tomater, chiliflakes, salt och svartpeppar i en bunke. Häll över pajskalet så att det täcker grönsakerna.

6. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 30 min.

7. Servera gärna med en grönsallad och färsk basilika.