
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
3 dl dl | vetemjöl vetemjöl | ||
125 g g | margarin
margarin (Kylskåpskallt mjölkfritt) | ||
25 g g | margarin
margarin (Till stekning) | ||
2 msk msk | vatten vatten | ||
2 st st | gula lökar gul lök | ||
2 msk msk | rörsocker rörsocker | ||
2 st st | zucchini zucchini | ||
125 g g | körsbärstomater körsbärtstomat | ||
5 dl dl | havregrädde havregrädde | ||
1 dl dl | soltorkade tomater
soltorkad tomat (I olja) | ||
1 tsk tsk | chiliflakes chiliflakes | ||
1 tsk tsk | salt salt | ||
2 krm krm | svartpeppar svartpeppar |
Topping
basilika basilika |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listZucchini- och tomatpaj med karamelliserad lök
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Blanda mjöl, margarin och vatten till en smidig deg. Ställ svalt ca 30 min.
2. Sätt ugnen på 225°C. Tryck ut pajdegen i en ugnsform, ca 45x30 cm, och nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 min.
3. Skiva löken tunt med kniv eller mandolin. Karamellisera i en stekpanna med smör och socker ca 15 min.
4. Skölj och skiva zucchinin tunt. Skölj och halvera tomaterna. Lägg omlott i pajskalet. Tillsätt den karamelliserade löken.
5. Blanda havregrädde, soltorkade tomater, chiliflakes, salt och svartpeppar i en bunke. Häll över pajskalet så att det täcker grönsakerna.
6. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 30 min.
7. Servera gärna med en grönsallad och färsk basilika.