Zucchinivåfflor med örtkvarg

Zucchinivåfflor med örtkvarg

SvårighetEnkelt
Tillagning30 min

Tillagning

  1. Skölj örtkryddor, sallad, zucchini och gurka. Skaka örtkryddorna torra och finhacka. Tvätta salladen och skär i stora bitar. Hyvla gurkan i tunna skivor. Skala och finhacka löken. Riv zucchinin, tillsätt ½ tsk salt, blanda om och låt dra.
  2. Blanda under tiden ihop kvarg, mjölk, örtkryddor (spara lite till garnering), hälften av löken och avokadooljan till en slät röra. Smaka av med salt och peppar, ställ åt sidan och låt vila övertäckt.
  3. Riv cheddarosten.
  4. Krama ur vattnet ordentligt ur zucchinin och blanda väl med den resterande löken, äggen, cheddarosten, ströbrödet, mjöl och bakpulver. Smaka av smeten med salt och peppar.
  5. Smörj in ett belgiskt våffeljärn med ordentligt med fett (vanligt våffeljärn funkar också bra!). Grädda sedan våfflorna tills de fått en gyllenbrun färg. Lägg våfflorna på en tallrik och garnera med örtkryddor.

Liknande recept